f f

Golfbanen / greens / voetbalvelden / openbaar groen

Golfbaanbeheer is maatwerk

Iedere baan heeft een eigen grondopbouw, unieke ligging, enz, enz. Het is dus een goede zaak om samen met uw hoofdgreenkeeper/greenkeeper het gras regelmatig te monitoren op zijn conditie en te zorgen voor een snelle en gezonde baan.

Door gebruik te maken van "Grasmonitoring" en maatwerk baanbeheer is het de Oosthoek-groep en Handelsonderneming H.M. Veenman B.V. gelukt om een baanbeheer- en bemestingsprogramma samen te stellen die volledig vrij is van pesticiden.

Door onder andere gebruik te maken van granulaire organische strooi meststoffen, zijn wij in staat uw baan voor dit bemestinggedeelte, vrij van chemicaliën, te behandelen.

Naast de granulaire bemesting is plaats voor bladbemesting. Hierbij maken we meestal gebruik van natuurlijke middelen, HQ-Super®Spoor Spoorelementenen preparaten waarvan bekend is dat deze zorgen voor optimale kleur en vitaliteit. Door toename van het drogestofgehalte van uw mat zal deze zich beter verdichten zonder dat verstikking en schimmelvorming plaats vind.

HQ-Super®Spoor Spoorelementen zijn micro-elementen die in de voeding van een organisme aanwezig moeten zijn voor een goede groei-balans. Deze zijn slechts in zeer kleine uitgebalanceerde hoeveelheden nodig. Te grote hoeveelheden kunnen zelfs toxisch (giftig) zijn.

HQ-Super®Spoor Spoorelementen zijn ijzer Fe, mangaan Mn, zink Zn, koper Cu, molybdeen Mo, Borium B. Tevens maken wij gebruik van natuurlijke chelaten w.o. het natuurlijke INNOFER® Fe ijzerchelaat i.p.v. ijzersulfaat, dit gaat blacklayer tegen en verlaagt/voorkomt mos in de green.

De praktijk heeft uitgewezen dan fungiciden zoals Signum en Caramba (chemische bestrijdingsmiddelen) steeds minder worden toegepast en zelfs niet meer nodig zijn om schimmel te onderdrukken. Deze chemische middelen verstoren het bodemleven welke juist nodig zijn om een betere wortelgroei te ontwikkelen.

Het resultaat van ons bemestingprogramma is een constantere grasgroei, zonder groeipieken. Omdat de bemesting gedoseerd wordt vrijgegeven ontstaat betere wortelgroei en een mooie volle green die garant staat voor een betere balrol en een constantere stimp.

Door maandelijkse "Grasmonitoring", (samenvoegen van diverse soorten metingen en registraties) is een gerichte sturing te geven aan de behoeftes van de grasmat. Dit resulteert in een aanzienlijke besparing in meststoffen en een afgestemd dieet voor een betere groei.

Met de reeds jaren lange ervaring in het baanbeheer en door het gebruik van deze meststoffen op andere golfbanen en sportvelden weten wij dat dit de juiste en enige manier is voor een goede eigentijdse bemesting, die naadloos aansluit op uw "GEO certificering.


Neem nu contact met ons op voor uw maatwerk bemesting.

INNOFER®

Biologisch ijzerchelaat met schimmel- en moswerende eigenschap Innofer® is een 2-waardig ijzerchelaat op flavonoide basis . Zorgt voor een prachtige, groene kleur en heeft tevens een moswerende eigenschap. Bindt zich niet aan bodemdeeltjes! Toepasbaar bij een bodem pH van 3 tot 8. Het product is te gebruiken bij een bodemtemperatuur vanaf 1 graad Celcius. Voor het beste resultaat, op dauwvochtig gras spuiten en niet inregenen.
Dosering: Spuit advies:
- 20 liter op 500 liter water per hectare.

INNO-MN®

Biologisch mangaanchelaat Inno-mn® is een langwerkend 2-waardig mangaanchelaat op flavonoide basis.
Zorgt voor een betere fotosynthese en geeft de celwanden meer stevigheid. Bindt zich niet aan bodemdeeltjes! Toepasbaar bij een bodem pH van 3 tot 8. Is al actief bij een bodemtemperatuur vanaf 1 graad Celcius. Voor het beste resultaat, op dauwvochtig gras spuiten en niet inregenen.
Dosering: Spuit advies:
- 10 liter op 500 liter water per hectare.

MIX Special

Krachtige HQ spoorelementen-mix Super®Spoor Maxi Mix Special is een speciale mix van HQ-chelaten deze mix legt de nadruk op ijzer(Fe).
Spoorelementen zijn onmisbaar bij verschillende processen in de plant. Een tekort aan één van de spoorelementen uit zich onmiddellijk in het niet meer goed functioneren van de plant en uiteindelijk zal deze gebrekverschijnselen laten zien.
Super®Spoor Maxi Mix Special zorgt voor een sterk wortelpakket en een intens groene kleur van de bladeren, dit resulteert in een sterk vitaal gewas.
Dosering: Spuit advies:
- 1 tot 2 kg. op 500 liter water per hectare.

MIX SO

Complete spoorelementen-mix als blad en wortel meststof Super®Spoor Maxi Mix SO is een speciale mix van stabiele spoorelementen in HQ-chelaatvorm.
Super®Spoor Maxi Mix SO legt de nadruk op koper.
Super®Spoor Maxi Mix SO zorgt voor een sterk wortelpakket en een intens groene kleur van de bladeren wat resulteert in een sterk vitaal gewas.
Dosering: Spuit advies:
- 1 tot 2 kg. op 500 liter water per hectare.

MIX GROW

Complete spoorelementen-mix als blad en wortel meststof Super®Spoor Maxi Mix Grow is een speciale mix van stabiele spoorelementen in HQ-chelaatvorm.
Deze mix legt de nadruk op mangaan en maakt de planten duidelijk groener wat resulteert in een sterk vitaal green gras.
Dosering: Spuit advies:
- 1 tot 2 kg. op 500 liter water per hectare.

V-mix

Krachtige nieuwste generatie HQ spoorelementen-mix Super®Spoor V-Mix is een speciale mix met de nieuwste generatie chelaten
Deze V-Mix is een zorgvuldig uitgealanceerde mix van de zes essentiële sporenelementen die nodig zijn voor gezonde planten
Super®Spoor V-Mix zorgt voor een betere opname door de nieuwste generatie sporenelementen deze mix is dan ook 5x efficienter dan sulfaten.
Dosering: A-bak:
- 0,5 tot 1 kg per 1000 liter voedingsoplossing extra over de bestaande bemesting heen

Siganalize®

Plant- en grondverbeteraar op basis van humide en fulvide zuren Signalize® is een geconcentreerde oplossing van de jongste generatie actieve humusstoffen en Seastar® extract.
Humide en fulvide zuren stimuleren planten om meer uitlopers en wortels te produceren daarnaast heeft Signalize® een chelaterende werking op meststoffen.
Signalize® zorgt voor meer glans op het blad, meer uitlopers en meer wortels.
Dosering: Spuit advies:
2 liter op 500 liter water per hectare.

Super®Spoor

Wij streven ernaar een perfecte dienstverlening te bieden die de verwachtingen van u als klant overtreft.

U kunt bij ons terecht voor adequaat advies en een snelle en correcte levering van biologische meststoffen, plantversterkers en spoorelementen.

Contact gegevens

Albert van`t Hartweg 6
2665 LJ Bleiswijk
Nederland

Tel: 010 - 5212480
Fax: 010 - 5213775
info@superspoor.nl